Estevalmennus 04.02.2011

Nyt kaikki ahkerasti valmentautumaan! Kiejon sulatettu nurmikenttä tömisee estevalmennuksen muodossa, jossa tällä kertaa keskitytään etenkin sarjaesteisiin. Tasona on 100 cm, joten ponitkin ovat enemmän kuin tervetulleita. Pekka Pouta lupasi osuvasti juuri tälle ajankohdalle kauniin poutaista talvipäivää, mutta jos sääennustus menee pieleen, valmennus voidaan pitää naapuritallin hallissa. Valmentajana toimii napina.

Osallistuminen

- Valmennuspäivä on 04.02.2011, joten ilmoittaudu viimeistään edeltävänä päivänä!
- Mukaan mahtuu enintään 6 ratsukkoa, ja kaikki saavat kommentit valmennuksen kulusta.
- Osallistuvalla ratsulla tulee olla luonnekuvaus sivuillaan (jos ei kuitenkaan ole, kuvaile osallistumisessasi)
- Iloista ja reipasta mieltä mukaan!

Ilmoittautuminen tässä muodossa

ratsastaja - hevosen nimi

Osallistujat

Donna - Kivikylän Aamos
Alkutunnista meno näytti ajoittain liiankin vauhdikkaalta, Aamoksen suuri ego ilmeisesti pomppasi esiin kun se tajusi, että kentällä oli myös muita ratsukkoja. Otit homman hoitoosi kunniakkaasti ja sait ratsusi jättämään egoilun vähemmälle. Esteet eivät tuottaneet Aamokselle tuskaa, ori ylitti ne kunniakkaasti ja innolla. Sarjaesteissä Aamos eteni välillä vähän liian vauhdikkaasti, mutta se oli helppo saada kontrolloitua ja hidastamaan niin, etteivät puomit kolisisi. Sen lisäksi, että ori on komea, on se myös todella lahjakas esteratsu joka selvästikin tykkää hypellä esteitä. Kaiken kaikkiaan loistopäivä teille kahdelle!

kitta - Crystal Georgina
Huhhuh! Gina oli tänään todella energisellä päällä, eikä Kiejon kentän pinta-ala ollut riittää tammalle (ja se on kuitenkin suht suuri)! Verrytelyiden aikana saitte jäädä tekemään hyväksi todettua harjoitusta, jonka ideana oli pienentää ja suurentaa pääty-ympyrää. Tämä sai Ginan keskittymään ja rauhoittumaan huomattavasti. Saitte kokeilla kasattua esterataa ensimmäisiksi, ja se sujui kyllä mainiosti. Vähän Gina koitti lähteä käsistä, mutta et antanut periksi. Hyvä! Sarjoissa tamma ei oikein ensiksi ymmärtänyt käskyjäsi, mutta pari kertaa yritettyänne yhteistyö alkoi kyllä sujua. Lopputunnista Gina kulki rennosti, ehkäpä se siis sai purkaa ylimääräistä energiaansa valmennuksen aikana.

Dani - Panther Dawn
Kun tämä mykistävän upea ori talutettiin kentälle, olin myyty (ja niin taisivat tammatkin olla)! Pantherin kanssa ei kyllä ollut minkäänlaista ongelmaa, se tosiaan teki parhaansa ja esiintyi edukseen estekentällä. Alkuverryttelyissä ori oli vinohko sisäkenttään päin, mutta asettamisen jälkeen Panther suoristui ja kulki tasapainoisesti. Vähän se steppaili kulmissa, kun ei saanutkaan niitä lintsata. Esteradalle päästyään Pantherin olemus muuttui rohkeaksi (ehkäpä vähän machoilevaksi) eikä radan esteet tuottaneet minkäänlaista tuskaa. Se lähestyi sarjalle melko huonosti muutaman kerran, eikä oikein keskittynyt niihin. Puolipidätteillä orin sai heräämään ja sarjaesteetkin ylitettiin leikiten.

Yogi - Nefertarin Merlin
Merri oli alkutunnin ajan mukavaa katseltavaa, se kulki rennosti kaula venytettynä pitkälle. Esteet herättivät selvästi sen kiinnostuksen, ori ei olisi malttanut pysyä uralla vaan halusi heti hyökätä hyppimään. Sait tosissasi pidättää Merriä ja koittaa saada se aisoihin sillä aikaa, kun ensimmäinen ratsukko jo hyppäsi radalla. Kun Merri vihdoin sitten pääsi esteille, se laukkasi eloisasti ja hyppäsi näyttävästi, mutta ehkä vähän vinossa ensimmäisen kierroksen, sillä se vähän hötkyili eikä millään meinannut keskittyä kuuntelemaan antamiasi apuja. Sarjaesteillä tämä ongelma tuotti pudotuksen, mikä oli hyvä juttu sillä Merri alkoi keskittyä askeleisiinsa enemmän ja tuotti siten parempaa tulosta. Keskittymistä olisi hyvä saada heti alkutunnista aikaan, jotta suoritus paranisi.

Laura M. - Tossavaisen Tosi-Ihku
Tämä hauskan niminen tamma tervehti kaikkia iloisesti hirnuten kun sitä talutettiin kentälle. Aurinkoinen ja sosiaalinen Tossu kulki alkutunnista verkkaisesti, joten heti alusta asti sitä piti herätellä. Kaikenlaisten eri harjoitusten kautta Tossukin oli saatu herätettyä horroksestaan ja niinpä voitiin siirtyä esteradan pariin. Ensiksi tamma vähän epäröi hypätessään jonka takia puomit kolisivat monta kertaa. Rohkealla ja kannustavalla asenteellasi sait Tossun muutamien yritysten jälkeen hyppäämään esteradan puhtaasti läpi, mikä oli hienoa! Sarjaesteet tuottivat Tossulle hieman päänvaivaa sillä se sekosi herkästi askelissaan. Taitavalla ratsastuksellasi sait Tossusta pari kertaa irti nappisuorituksen, johon olikin hyvä lopettaa. Tammaan olisi hyvä luoda enemmän rohkeutta, jotta se ei epäröisi ylittää isompiakin esteitä.

Katzu - Diggory
Diggory yritti alkutunnista ottaa komennon, mutta hämmästyi kun otit siltä heti luulot pois. Poni otti muutamia steppiaskeleita lähinnä yrittääkseen isotella, mutta jätti sitten hölmöilyt sikseen. Diggory toimi alkuvaikeuksien jälkeen hyvin, sen askeleet olivat rennot ja pitkät. Poni kuumui vähän ennen hyppyjään ja epäröi, joten kieltäytymisiä tuli pari kappaletta. Rauhoituttuaan Diggory hyppäsi lennokkaasti korkeimpienkin esteiden yli. Sarjat sujuivat myös hyvin, vaikka välillä ette olleetkaan varmoja askeleiden määrästä ja pasmat menivät sekaisin. Laukannostoissa Diggory kuumuu ajoittain liikaa, koita saada laukkaa nostettua hillitymmin jotta se olisi myös esteillä rauhallisempi.