UUDET SIVUT
VIRTUAALIHEVONEN / A SIM-GAME HORSE

Honeydukes BÄR


© Hodowla koni sportowych (thank you!)

Nimi Honeydukes BÄR, Kessu

Syntynyt 28.01.2011

Sukupuoli ori

Rotu, väri suomenpuoliverinen, m

Säkäkorkeus 165 cm

Kasvattaja Kiejo

Omistaja Kiejo / VRL-02633

Painotus estepainotus

Koulutus koulutetaan

Rekisterinumero VH11-031-0259

Ikääntyminen

Ikääntyy (1-4 v: 18 d = 1 a) 40 d = 1 a

  syntynyt 28.01.2011
1 vuotta - 15.02.2011
2 vuotta - 05.03.2011
3 vuotta - 23.03.2011
4 vuotta - 10.04.2011
5 vuotta - 16.08.2011
6 vuotta - 25.09.2011
7 vuotta - 04.11.2011
8 vuotta - 14.12.2011
kilpailuttaminen
9 vuotta - 23.01.2012
10 vuotta - 03.03.2012
11 vuotta - 12.04.2012
eläkeikä
->

Luonnekuvaus

Jos joku ruudun takana ei vielä äkännyt mistä tämän tapauksen nimi johtaa, tai sitten ei ole lukenut Harry Potter-kirjasarjaa, kerrotakoon, että eräänä tammikuisena iltana seikkailin Harry Potter-maailmassa epätoivoisesti etsien parille kasvatilleni nimeä. Aikani selailtuani himpun verran kellastuneita The Prisoner of Azkaban-kirjan sivuja (huomasitteko, katu-uskottavasti nimi on englanniksi) törmäsin paikan nimeen Honeydukes, joka suomenkielisissä Pottereissa myös Hunajaherttuana tunnetaan. Nimi sointui hauskasti mielessäni, joten päätin hetken mielijohteesta iskeä tämän tulevan varsan nimeksi. Lempinimi Kessu on ehkä älyttömämpi päähänpisto mitä oikea nimi, mutta sitä ei onneksi kisailmoittautumisissa tarvitse kertoa.

Kessu, tai "Hönii" niin kuin moni tapaa sanoa, on hellyyttävä ja vireä oripoika. Liiankin vireä, sillä tämän rasavillin pennun käsitteleminen sekä kurissapito on ajoittain liki sula mahdottomuus. Siis orimainen isolla Oolla. Kessu ei ole mikään tyhmä tapaus, päin vastoin - ehkä liian fiksu ikäisekseen. Se kyllä kietoo suloisine nappisilmineen joka ihmisen kavionsa ympärille ja sitten ilo irtoaakin, kun ori pistää menemään ympäri tallipihaa hoitaja perässään hiuksiaan repien. Yksinäisyys on Kessulle kuitenkin kuin kirous - se ei kauan jaksa karsinassaan, pihalla tai missä tahansakaan olla jos ei kavereita löydy ympäriltä. Kimeän huudon ja yleisen riehumisen avulla se antaa kuulua itsestään kunnes joku juoksee paikalle ja pitää orille seuraa.

On olemassa jopa yksi asia, jossa Kessu ei pane hanttiin eikä muutenkaan temppuile, nimittäin juoksutus. Aina kun orin kanssa mennään kentälle juoksutusvarusteiden kanssa, Kessu innostuu ja malttamattomana nuorikkona se alkaa kärsimättömästi tepastella ympäri juoksuttajaansa kuin sanoen "no niin, aloitetaan jo!" Ja sitten kun vihdoin aloitetaan, niin voi sitä riemua! Jokainen, joka on nähnyt Kessun temppuilevan ja tietää, miten se ajaa ihmiset hulluksi, eivät voi uskoa katselevansa samaa hevosta. Kessu toimii kauniisti, sen askeleet ovat komeat eikä se selvästikään kärsi tasapaino-ongelmista.

Ratsastettavana Kessu on säpsäkkä, ratsastajaansa kokeileva ori joka ei anna hevillä periksi eikä pyytele keltään anteeksi. Se ei ole nöyrä, vaan kaikkea muuta. Kessu kunnioittaa ratsastajaansa, mutta eri asia jaksaako se minäkin päivän totella tätä. Yleensä Kessu kuitenkin kuuntelee selässä istuvan komentoja, eikä hankaa vastaan koska ei oikeastaan jaksa vaivata päätään sillä. Parempi on totella kuin harmaannuttaa aivosolujaan. Aloittelijoiden kanssa Kessu ei todellakaan tule toimeen, sillä se ei siedä epäselviä käskyjä ollenkaan vaan heittää heti ilmoille kunnon pukkilaukat kun joku erehtyy käsittelemään sitä väärin. Ratsastajan tulee siis olla kokenut, taitava ja tyyni ihminen, joka on tottunut Kessun tapaisiin herkkänahkaisiin itsetietoisiin hevosiin. Ori ei kuitenkaan ole mikään hullumpi katsottava kentällä - se toimii hyvällä ratsastajalla yhtä hienosti, mitä ilman ratsastajaakin eivätkä sen askeleet ole todellakaan huonot. Kessu haluaa esiintyä katsojille, ja yrittää aina parhaansa vaikka sitten omin päin. Koulukiemuroita väännettäessä se on haka - tosin esteratsastuskin sujuu hienosti, onhan sen emäkin esteratsastuspainotteinen ja hyvin niistä kilpailuista sijoituksia kerännyt.

Sukutaulu

i. Frutty Dutty ii. Listornia
ie. Tutty Futty
e. Iphigenia ei. Matadour NON VIR MVA Ch, YLA2, ERJ1
ee. Marian YS sivut kadonneet

Varsat

v. 2010

  pvm   skp. Varsa BÄR    (i. isä)

Kilpailukalenteri

Koulu                                   Este

-

-

Näyttelyt                                   Muut

24.02.2011  VSPY  maitovarsat varsakuvilla
LKV1, KUMA

-


Varusteet

                                    Varusteet hankittu Keefer Equestrianista.
                                    ratsastukseen
                                    yleissatula, XSOFT-satulavyö, yleissatulahuopa (vaal.sininen) + turvajalustimet & jalustinhihnat
                                    suitset & kangasohjat, oliivikuolain
                                    juoksutukseen
                                    kapsoni, neopreenijuoksutusvyö, juoksutusliina, joustochambon
                                    full cheek-kuolain, bootsit
                                    muut
                                    strassiriimu, riimunnaru (musta/sininen)
                                    siniset kuljetussuojat, mustat jännesuojat
                                    sininen harjasetti + pääharja, hikiviila, kumisuka, harjakampa, letityskumeja..
                                    sadeloimi (musta/beige), talliloimi, toppaloimi (siniruudul.)Hoito-ohjeet

                                    Juoksutuksessa aina bootsit kaikkiin jalkoihin
                                    Yrittää mitä todennäköisimmin syödä harjojaan, joten harjatessa kamat tarpeeksi kauas..
                                    Kovilla pakkasilla ei ulos ollenkaan, muuten pärjäilee toppaloimella


Päiväkirja

Merkinnät 2011

23.03.2011
Puberteetti-iästä (melkein) selviytynyt Kessu sai uudet kuvat itselleen, kun eihän sitä enää voinut vauvakuvia pitää esillä.. ;) 18.03.2011
Kessun kanssa kokeiltiin tänään juoksutusta. Nuori ori meinasi ruveta kukkoilemaan juoksuttajalleen, mutta niille tempuille pistettiin stoppi heti alussa. Nöyrempänä poikana Kessu lönkötti verkkaisesti käyntiä ympyrällä, ylväs pää kuitenkin koholla ja silmissä orimainen pilke. Ravin tempo uhkasi välillä menevän överiksi, mutta Kessu kuunteli kuitenkin pidätteitä suht kuuliaisesti eikä lähtenyt lapasesta. Laukkajuttujakin kokeiltiin, Kessu tuntuu varaavan painoa turhan paljon takajaloilleen ja nostelee etujalkojaan välillä turhan paljon.

28.02.2011 - Päätin juoksuttaa Kessua vähän, kun se tuntui tylsistyvän tekemisenpuutteeseen. Kapsoni päähän ja menoksi! Kessu olikin yli-innostunut ja purki patoutuneita energioitaan kentällä juoksutusnarun viuhuessa vinhasti. Jouduin useaan otteeseen rauhoittelemaan nuorikkoa oikein kunnolla, jottei koko aika menisi pelkästään riehumiseen. Parin (kymmenen) käskyn jälkeen ori vihdoin tyyntyi hieman ja pystyin jo tekemään sen kanssa jotakin. Kessu ei oikein ymmärtänyt mitä siltä halusin, ja nostikin välillä käynnistä suoraan laukan vaikka ravia oli tarkoitus mennä. Muuten ori kulkikin kauniisti ja varsin reippaasti, eikä tempoa kyllä tarvinut kertaakaan kehoittaa lisäämään. Rauhoituttuaan Kessu toimi hienosti!

24.02.2011 - Tulimme VSPY:n fwb-näyttelyistä KUMA:n kera, jee!
15.02.2011 - Nuoriherra täytti vuoden! Sen kunniaksi pisti palasiksi kentän portin.. No, se tarvitsikin korjausta..