UUDET SIVUT
VIRTUAALIHEVONEN / A SIM-GAME HORSE

Crookshanks BÄR


© mooa

Nimi Crookshanks BÄR, Sanni

Syntynyt 01.02.2011

Sukupuoli tamma

Rotu, väri connemara, rnvkkokm

Säkäkorkeus 140 cm

Kasvattaja Kiejo

Omistaja Kiejo / VRL-02633

Painotus yleispainotus

Koulutus koulutetaan

Rekisterinumero VH11-035-0089

Ikääntyminen

Ikääntyy (1-4 v: 18 d = 1 a) 40 d = 1 a

  syntynyt 01.02.2011
1 vuotta - 19.02.2011
2 vuotta - 09.03.2011
3 vuotta - 27.03.2011
4 vuotta - 14.04.2011
5 vuotta - 20.08.2011
6 vuotta - 29.09.2011
7 vuotta - 08.11.2011
8 vuotta - 18.12.2011
kilpailuttaminen
9 vuotta - 27.01.2012
10 vuotta - 07.03.2012
11 vuotta - 16.04.2012
eläkeikä
->

Luonnekuvaus

Siihen asti kuumimmat elokuun hellejaksot olivat ehtineet päättyä, kun kuljin talliin läpi hiljaisen, hämärän yön. Connemaratammani Susan oli määrä varsoa juuri tänä päivänä, niinpä en malttanut pysyä erossa tallilta, mutta kukapa pystyisi? Jännityksen vallassa avasin tallin suuret ovet hipihiljaa, etten hermostuttaisi muita tallin asukkeja. Tervehdin hereillä olevaa Fruidea, joka oli muuttanut lisäsiivestä takaisin omaan tuttuun karsinaansa heti satulahuoneen viereen. Ikuisuudelta tuntuneen matkan jälkeen saavuin vihdoin varsomiskarsinalle - ja mitä näinkään! Tomera, pieni connemaravarsa seisoi ylpeän äitinsä vieressä vakaasti kuin ardenner. Kauhukseni huomasin kuitenkin jotain vikaa kauniissa pikkuvarsassa, kun se lähti tepastelemaan ympäri äitiään. Pienet jalat näkyivät olevan hullunkurisesti liian pitkät hennolle varsalle, vuohiset hipoivat maata. Olin jossain nähnyt tämän ennenkin, mutta näppäilin silti kännykääni päivystävän eläinlääkärin numeron. Tavoitettuani hänet, tämä lupasi tulla katsomaan varsaa heti kun pääsisi. Minun, varsan ja Susan onneksi kauniissa pikkuisessa ei ollut mitään vakavaa vikaa - löysät jalkajänteet kuulemma korjaantuisivat varsan kasvaessa. Tämän johdosta nimesin varsan Crookshanksiksi, joka oli tuttu tapaus Harry Potter-kirjoista. Nykyään Sannista ei mitenkään voi huomata, että se joskus oli "koukkujalkainen".

Luonteeltaan tämä poni on peruskiltti, mutta osaa toki joskus olla ilkikurinenkin. Se tekee jos minkälaista temppuja ja kolttosia, mistä ihmiset eivät tietenkään tykkää - siksi niitä sitten pitääkin tehdä! Ihmisten kanssa Sanni osaa toimia, ja kaunis tamma osaakin hurmata kaikki ihmiset puolelleen. Eihän noin söpöä pientä palleroista voi millään rangaista, vaikka se tekisi mitä tahansa. Ei Sanni kuitenkaan överiksi vedä - kyllä tamma kiltistikin on, ja yleensä se totteleekin ihmisten käskyjä. Harjatessa Sanni on säilyttänyt varsamaisen uteliaisuutensa, mutta käyttäytyy kuitenkin niin kuin ison ponin pitää. Kepposia Sanni saattaa kyllä joskus tehdä - nostella harjoja harjakopasta tai muuten vain häiritä hoitajan työskentelyä. Kaviot se nostaa tottelevaisesti ilmaan, mutta jos niiden putsaaja ei ole tarpeeksi vikkelä tai vaihtoehtoisesti ovela, saattaa kavio nopeasti laskeutua maahan eikä se siitä enää hevillä nousekaan. Kengittäjä on asia erikseen, sehän ei ole vakionäky tallilla ja niinpä sitä voikin aina totella, kerta vieraiden pitää aina tuntea itsensä tervetulleiksi. Sanni mielistelee kengittäjää ja eläinlääkäriä minkä ehtii - ehkäpä se ajattelee, että sen avulla kumpikaan ei muista enää, mitä olivat tekemässä? Tähän asti keino ei ole kuitenkaan tepsinyt, mutta makupaloja on satanut senkin edestä. Ehkä se siis korvaa kaiken, ja Sanni on taas seuraavalla kerralla valmis olemaan tottelevainen lässykkä.

Taluteltavana, etenkin muiden lajitovereiden kanssa, Sannin on aina pakko vähän esittää. Oli se sitten ylpeänä pää koholla tepastelua, tai sitten hurjaa pukkirodeota pitkin pitäjiä. Kumpikin kiinnittää huomion, mutta onneksi Sanni tyytyy yleensä tuohon ensimmäiseen konstiin. Jälkimmäisen kanssa kun on aina se ongelma, että ihminen on kiukkuinen kuin ampiainen ja joutuu parsimaan vaatteisiin tulleet reiät ties kuinka monetta kertaa. Sanni ei kuitenkaan ole huomioimatta riimunnarun toisessa päässä roikkuvaa taluttelijaa, vaan arvostaa sitäkin useimmiten. Joskus on vaan ihan pakko vähän näyttää, että "hei, mäkin olen täällä!"

Varsana ja nuorikkona Sanni oli ehdoton lemppari, mitä juoksuttamiseen ja kouluttamiseen tuli. Se oppi nopeasti, totteli liikuttajaansa eikä pahemmin vängännyt vastaan. Riimu, kuolain, suitset, satula.. mitä ikinä Sanni saikaan kokeilla, se oli aina kiinnostavaa eikä yhtään mitenkään kamalaa, kuinka ennakkoluuloton poni voikaan olla! Tai sitten se oli ei-niin-tervettä uteliaisuutta. Pakko pistää pää risukasaan, vaikka se kuhisisi mielenkiintoisia käärmeitä. Ensimmäisten ratsastuskertojen tulos oli ehdottomasti positiivinen - Sanni kulki eteenpäin, tajusi nopeasti helpoimpia käskyjä ja käyttäytyi rohkeammin kuin moni muu koulutuksesta suoriutunut tallin hevonen. Nykyään Sanni onkin mukava ratsastettava, vaikkei se olekaan täysin pro etenkään kouluratsastuksessa. Ikä onneksi tuo mukanaan kokemusta, joten ehkä Sannistakin kehkeytyy vielä osaava kouluratsu. Nyt se kuitenkin toteuttaa itseään mieluummin esteratsastuksen parissa, joka on Sannin mieleen vauhdikasta. Välillä ei ratsastajakaan tunnu pysyvän Sannin perässä, kun tamma nelistää korvat hörössä esteille. Homma ei kuitenkaan mene ainakaan ihan täysin hösellykseksi, vaan Sanni koittaa innostuksenpuuskankin läpi kuunnella selässä istuvaa ratsastajaansa.

Sukutaulu

i. Mercedes Hey LAC ii. Jefton's Arthur
ie. DLY Viqita Ch, YLA3
e. You Suck BÄR ei. Melpo Mene
ee. Renén Carantina

Varsat

v. 2010

  pvm   skp. Varsa BÄR    (i. isä)

Kilpailukalenteri

Koulu                                   Este

-

-


Varusteet

                                    Varusteet hankittu Keefer Equestrianista.
                                    ratsastukseen
                                    yleissatula, yleissatulahuopa (punainen) + turvajalustimet & jalustinhihnat, satulavyö
                                    ruskeat suitset & kangasohjat, kolmipalakuolain
                                    juoksutukseen
                                    kapsoni, neopreenijuoksutusvyö, juoksutusliina, joustochambon
                                    full cheek-kuolain, bootsit
                                    muut
                                    punainen harjasetti + pölyharja, pääharja, rusetteja, harjakampa
                                    pinkki riimu, pinkki riimunnaru
                                    neopreeni/fleecepintelit + neopreenipatjat
                                    sininen fleeceloimi, ruskea talviloimi, punainen sadeloimiHoito-ohjeet

                                    Juoksutuksessa aina bootsit kaikkiin jalkoihin
                                    Jos tamma yrittää pomottaa taluttaessa, riimunnaru turvan ympärille
                                    Kuljettamisen yhteydessä pitää antaa B-vitamiinia


Päiväkirja

Merkinnät 2011

18.03.2011
Juoksutuksessa Sanni kulki tänään hienosti - ravi, laukka, käynti - oli askellaji mikä tahansa, Sanni kyllä hoiti homman kotiin kunnialla! Pidätteiden kanssa tamma oli vähän nihkeä eikä jaksanut kuunnella, kun olihan se paljon kivempaa mennä kovaa eikä sellaista hiljaista hyssyttelyä.
19.02.2011 Tänään juhlittiin Sannin synttäreitä!