VIRTUAALIHEVONEN / A SIM-GAME HORSE

UUDET SIVUT

Moniet Quentin Tarantino


© mooa (klikkaamalla isoksi!)

Nimi Moniet Quentin Tarantino, Tino

Syntynyt 05.02.2011

Sukupuoli ori

Rotu, väri welsh sec. B, vkk

Säkäkorkeus 134 cm

Kasvattaja Moniet Welsh Ponies

Omistaja Kiejo / VRL-02633

Painotus yleispainotus

Koulutus koulutuksessa

Rekisterinumero VH11-022-0040

Ikääntyminen

Ikääntyy (1-4 vuotiaaksi 18 d = 1 a) 40 d = 1 a

  syntynyt 05.02.2011
1 vuotta - 23.02.2011
2 vuotta - 13.03.2011
3 vuotta - 31.03.2011
4 vuotta - 18.04.2011
5 vuotta - 27.05.2011
6 vuotta - 06.07.2011
7 vuotta - 15.08.2011
8 vuotta - 23.09.2011
kilpailuttaminen
9 vuotta - 02.11.2011
10 vuotta - 12.12.2011
11 vuotta - 21.01.2012
12 vuotta - 01.03.2012
13 vuotta - 10.04.2012
14 vuotta - 20.05.2012
15 vuotta - 22.06.2012
->
eläkeikä
->

Luonnekuvaus

Tino, pidemmin Moniet Quentin Tarantino on welshtalli Monietin komea kasvattilapsi, joka tuli Kiejoon omistajan kaipaillessa itselleen wB-oria. Jonka piti olla voikko, ei pinnallisuuden takia vaan siksi, että se olisi auringoinen piriste synkkään hevoskatraaseemme. No, ehkä taustalla oli vähän pinnallisuuttakin, mutta sitä ei pidä myöntää julkisesti. Tino on tiivistetysti luonteeltaan eloisa luonnonlapsi, joka aiheuttaa harmaita hiuksia hoitajalleen onnistuessaan pyörimään aina siellä tarhan ehdottomasti mutaisimmassa kohdassa. Orin itsensä mielestä on kivaa, kun joku jynssää kunnolla kurapaakkuja pois kullanvärisestä karvapeitteestä, mutta itse putsaajalle se tietää viikon verran kipeitä ranteita. Tino ei voi ymmärtää, miksi putsaaja aina kihisee kiukusta kuin liedellä vislaava teepannu, vaan katselee kiukkuista ihmistä ihmeissään ja yrittää piristää tätä tökkien kuraisella turvallaan vaatteetkin likaisiksi. Ja siitähän se ilo vasta irtoaakin.

Tino on sympaattinen hoidettava. Se tuijottaa viattomilla nappisilmillään hoitajaansa niin, että tuloksena on suu ja maha täynnä makupaloja. Rohkaistuessaan ja tutustuessaan enemmän hoitajaansa Tinokin osaa näyttää pimeän puolensa, joka tietää näykkimistä ja venkoilua tallin käytävällä. Rohkeus kuitenkin valahtaa tipotiehen hoitajan korottaessa vähänkin ääntään. Ah niin rohkeasta pienestä orista tulee taas mamman kultapoika, joka ei uneksisikaan tekevänsä mitään väärää. Arempia aloittelijoita voi kuitenkin pompottaa niin paljon, kuin sielu vain sietää. Ne raukat kun eivät uskalla sanoa vastaan, vaikka Tinokin on oikeasti vain pelkkä pelkuri. Ori yrittää kavioidenpuhdistuksessakin mennä siitä, mistä aita on mahdollisimman matalin. Se venkoilee ja välttelee kavioiden nostamista viimeiseen asti, mutta antaa kuitenkin periksi kun keinot alkavat loppua. Rotevan vakkarikengittäjän kanssa Tino ei edes uskalla aloittaa minkäänlaista vastarintaa, joten kengittäjä ihmetteleekin meidän selityksiämme "kun piti taas taistella sen kanssa niitä kavioita puhdistaessa.."

Riimua ori ei voi sietää. Se ei ole koskaan saanut kokea kyseisen kapineen kanssa mitään traumaattista, mutta kaikesta huolimatta riimu on kuitenkin pahin pelko number one, jota ei mitenkään voi laittaa päähän. Onneksi naruriimu kuitenkin sietää olla päässä edes jotenkuten, jotta Tinoakin saa kuljetettua paikasta toiseen. Ilman apuvälineitä sen keskittyminen yleensä laukkaa aivan päinvastaiseen suuntaan kuin sinne, minne pitäisi mennä. Talutettavana Tino koittaa vähän olemuksellaan olla johtaja, mutta kukkoilu jää kuitenkin vähäiseksi kun taluttaja on liikkeellä reippaalla asenteella. Ja tietenkin niille muille kavereille pitää aina vähän esittää uhmakasta oria. Lastaus ja kuljetus sujuvat kuin vettä vain, Tino käyttäytyy ihme kyllä rohkeasti (oikeastaan se on varmaan vain kuljetuskopissa odottavien heinien ansiota) ja menee mukisematta kuljetuskoppiin taluttajansa perässä.

Vauhdikkuutta Tinolta löytyy. Varustaessa se vähän esittää, pullistelee ja on olevinaan isoa poikaa. Kentälle päästessään se kuitenkin terästäytyy ja unohtaa esittämisen niine hyvineen. Tino on ratsuna säpsäkkä oman tiensä kulkija, joka ei kaihda vauhtia ja vaaraa. Ratsastajan kanssa se osaa toimia kuuliaisesti, vaikka välillä mieli tekisi revitellä. Tino kuitenkin pysyy etenkin aitojen sisällä hyvin aisoissa, maastossa se onkin aivan toinen asia. Tino, luonnonlapsi kun on, vetää menemään aluksi piittaamatta selässä istuvan käskyjä. Maasto on Tinolle kuin jokin revittelypaikka, jossa ei voi tehdä mitään muuta kuin mennä vaan kovaa, oli tie sitten mutkitteleva tai täysin viivasuora. Onneksi ori ei kuitenkaan ole niin uhkarohkea, että sen toiminnan ansiosta tulisi ruumiita. Ja kentällähän se käyttäytyy kuin toinen hevonen, tosin on siinäkin perässä aavistuksen verran potkua. Kuten ensimmäisessä kappaleessa mainittiin, Tino on eloisa, säpsäkkä ori joka antaa helposti anteeksi ratsastajankin tekemät virheet. Pahin ongelmakin on kulmissa oikominen, eli ei mitään hengenvaarallista. Kouluhevosena Tino toimii hienosti, se jaksaa jopa keskittyä eikä harrasta turhia hölmöilyjä. Esteillä Tino vauhdikkuudensa vuoksi kuumuu herkästi, joten sen kanssa pitää toimia kylmäpäisesti eikä arkajaloilla oikein ole sijaa siinä.

Sukutaulu

i. Läänin Leonardo
VIR MVA Ch
ii. True Wynn
ie. TV's Nefertari
e. MW Vanilla Coctail
VIR MVA Ch
ei. Gletser v.d. Gavin
VIR MVA Ch
ee. Sandet Diamant SW
VIR MVA Ch, KTK-II

Jälkeläiset

v. 2010

  pvm   skp. Varsa BÄR    (i. isä)

Kilpailukalenteri

Koulu                                   Este

-

-


Varusteet

                                    Varusteet hankittu Keefer Equestrianista.
                                    ratsastukseen
                                    yleissatula, yleissatulahuopa (tum.sininen) + turvajalustimet & jalustinhihnat
                                    ruskeat suitset + kangasohjat, kolmipalakuolain
                                    muut
                                    nylonriimu, valkomusta riimunnaru, ruskea nahkainen ketjuriimunnaru
                                    mustat jännesuojat, kuljetussuojat
                                    harjapakki, jossa pölyharja, body-harja, metallikampa, kaviokoukku, pesusieni, pääharja, öljysuti, hikiviila, kumisuka
                                    talviloimi, talliloimi, sadeloimi, ratsastusloimiHoito-ohjeet

                                    Syö kauratonta Balancea
                                    Puhdista öljysudit huolellisesti!


Päiväkirja

Merkinnät 2011

18.03.2011
Tino oli tänään todella energinen, juoksutuksessa se veti komeita pukkisarjoja ja oli tosiaan kova työ pitää poni aisoissa. Alkuriehuntojen jälkeen Tino kuitenkin rauhoittui sen verran, että se pystyi keskittymään hommiinsa ja kulkikin sitten kauniisti, hauskan levein askelin. Pidätteitä ori kuunteli yllättävän hyvin, imeskeli vaan kuolaintaan tyytyväisenä. Enemmän joustoa jalkoihin, niin homma toimii paremmin kuin hyvin.